Pro’98 houdt ProCafé over duurzaam wonen

Pro’98 houdt ProCafé over duurzaam wonen

Barneveld – Energietransitie, van het gas af, klimaatneutraal – zomaar wat termen die in de afgelopen tijd regelmatig voorbijkwamen. Wat betekenen die termen voor u als bewoner van een huis? Hoe kunt u duurzamer gaan wonen, wat kost dat en hoe wordt dat betaald? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het tweede ProCafé, dat op 28 januari wordt gehouden.

In 2015 werd in Parijs het Klimaatakkoord gesloten. Het doel van dit akkoord is om de opwarming van de aarde tegen te gaan door het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen. Dit klinkt als een ver-van-ons-bed-show, maar niets is minder waar. Om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen, moeten we namelijk overstappen op andere vormen van energie dan die we nu gebruiken. Een van de doelen is dat we gasloos gaan wonen. Nieuwe huizen zullen gasloos worden gebouwd en bestaande huizen moeten worden verduurzaamd. 

Tijdens het ProCafé krijgt u informatie over wat duurzaam wonen inhoudt en wat u zelf kunt doen om dat te realiseren. Het leuke is dat u dit niet alleen voor het klimaat doet, maar ook voor uzelf. Want duurzaam wonen gaat ook over het verlagen van het energieverbruik en dus de energiekosten.

Voor het ProCafé is een interessante spreker op het gebied van duurzaam wonen uitgenodigd: Lars Boelen. Deze ‘huisfluisteraar’ weet wat elk huis nodig heeft om energie te besparen en van het gas af te gaan. Hij neemt u graag mee op weg naar gasloos en duurzaam wonen.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Het ProCafé is op 28 januari en vindt plaats in de zaal van Muziekvereniging De Harmonie in Barneveld. De muziekvereniging zit in het Schaffelaartheater en de ingang zit rechts naast die van het theater. De avond begint om 20:00 uur en vanaf 19:30 is er inloop met koffie/thee.

Iedereen die in duurzaam wonen is geïnteresseerd en/of erover mee wil praten, is van harte welkom.

Lars’ presentatie nalezen? Download hem hier: Lezing Lars Boelen – Paris Proof PlanPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld