Kopen zonder topinkomen (Doelgroepenverordening)

Kopen zonder topinkomen (Doelgroepenverordening)

Met het amendement wat CU heeft ingediend, willen we proberen het kleine beetje grip wat we hebben om woningen betaalbaar te houden, te behouden als raad. Pro’98 maakt zich grote zorgen om die betaalbaarheid.Ook de dreigende bouwstop door de uitspraak van de Raad van State helpt daarbij niet mee. Kortom om te zorgen dat je ook in onze gemeente kan wonen zonder topinkomen moeten we echt out of the box gaan denken: onze fractie heeft al meerdere malen aandacht gevraagd voor flexwonen, wonen tijdelijk in kantoorpanden, en andere kleinschalige bouw met andere materialen. Te vaak horen we, lastig, moeilijk, ingewikkeld van het college. Maar nood breekt wet. Nogmaals een oproep aan het college om alles op alles te zetten om goedkopere alternatieven te ontplooien.

Frank van der Lubbe