Speelruimtebeleidsplan – Beloften en toezeggingen

Speelruimtebeleidsplan – Beloften en toezeggingen

Tijdens de commissievergadering op 1 december liep de tribune vol met jonge mensen. Dit keer was het niet de klas van meneer Den Boon, maar een groep stoere tieners die met de wethouder wilde spreken over het speelruimtebeleidsplan.

De beantwoording van de wethouder bestond uit mooie bevestigen voor de insprekers. Zo zouden er gesprekken plaatsvinden en wordt er uitgezocht welke toezeggingen er nog meer in het verleden zijn gedaan; waar ze op dat moment nog geen weet van had. En begrijp me niet verkeerd, het plan is echt geen slecht plan geweest. 123 speelplaatsen zijn aangepakt en dat is iets om trots op te zijn.

Toch rammelt de evaluatie. Zo is het onduidelijk welke speelruimtes zijn blijven liggen, dit komt terug in punt 1 van de motie onder het kopje roept het college op, waarom deze speelruimtes in het plan voorrang hebben gekregen ten opzichte van bijvoorbeeld een plek bij de Burgt. De prioritering is niet duidelijk en die zouden wij graag wel zien tijdens de eindevaluatie. Zoals staat in punt 2.

Wat betreft een aanvullend plan, punt 3. Ik ben heel benieuwd waarom het volgens de wethouder niet mogelijk zou zijn om binnen een half jaar de punten hierboven uit te zoeken en met een aanvullend plan te komen.

Het laatste punt gaat over het onderzoeken hoe we het speelruimtebeleid meer een doorlopend proces kunnen maken. We horen van gebiedsregisseurs dat deze vraag er is en wij denken dat ondanks dat het misschien systemisch een doorlopend proces is, het misschien op cultuurniveau nog niet zo wordt gevoeld. Dan is het geen slecht idee om te onderzoeken hoe de wethouder wel dat gevoel zou kunnen creëren.

Mijn meester in groep 8 zei in zijn eind praatje over mij: Eva, jouw kracht ligt in het verbinden. En dat is wat ik heb getracht te doen met deze motie. Ik proefde bij mijn collega’s in de raad dat er behoefte was om het niet bij de commissie te laten. Het is dan ook niet Pro’s motie, maar net zo zeer de motie van CDA, BI en VVD. Fijn dat we zo konden samenwerken.

Eva de ManPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld