Een interview met Eva de Man

Een interview met Eva de Man

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit bij jou?
Mijn wekker gaat standaard om 6 uur, elke dag. Ik werk woensdag, donderdag en vrijdag in Soesterberg als leerkracht op een openbare basisschool en sta voor de leukste kleutergroep. Op maandag ben ik thuis aan het werk en houd ik me bezig met Pro-zaken en op dinsdag heb ik mijn “mamadag” samen met Suze. De maandag is elke week weer met andere taken gevuld, maar steevast sta ik om 8 uur in de sportschool. De dag sportief beginnen helpt mij om de rest van de dag productief te blijven. Tijdens een Pro-dag ben ik het gros van de tijd stukken aan het lezen, maar leuker vind ik het om te sparren met andere fractie- en raadsleden en bijdrages of andere stukken te schrijven.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Vrije  tijd” is een heel ander begrip geworden sinds ik moeder ben geworden. Want echt “vrij” de tijd besteden zit er niet echt meer in. Maar samen met mijn gezin naar de dierentuin of een leuke speeltuin gaan vind ik echt genieten. Suze heeft nu de leeftijd dat we ook samen naar het theater kunnen gaan. Zo staan Nijntje de musical en Bing de musical op de planning voor de komende periode.

Met welke onderwerpen hou je je bezig binnen de fractie?
Voornamelijk de onderwerpen die te maken hebben met grond: bestemmingsplannen, beheerplannen en wegen. Voor ik als raadslid begon wist ik daar helemaal niets van af en ik heb gemerkt dat de onwetendheid een kracht is. Tevens ben ik erachter gekomen dat er in de Pro-gemeenschap veel mensen zijn die wel veel weten over deze onderwerpen en dat ze mij graag willen helpen bij vragen. Wanneer er onderwerpen over onderwijs en jeugdzorg langskomen, neem ik deze vaak ook op mij. Hier weet ik tenslotte wel veel vanaf.

Wat wil je in de aankomende vier jaar bereiken?
Ik wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Barneveld echt een inclusieve gemeente wordt waarin iedereen zich welkom en thuis voelt. Een openbare middelbare school is daar bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van, maar ook bewustwording van wat de taal die wij spreken als raadsleden naar elkaar of naar de burger voor invloed heeft op hoe welkom en gehoord iemand zich voelt. En dat participatie integraal in het beleid en uitvoering terug te zien is.

Hoe is het fractie/commissiewerk je tot nu toe bevallen?
Spannend! Leuk! Uitdagend! Gezellig!