Henri Mulder wordt raadslid voor Pro’98

Henri Mulder wordt raadslid voor Pro’98

Henri Mulder treedt aan als nieuw raadslid van Pro’98. De jonge dertiger neemt 7 februari plaats op de zetel die Frank van der Lubbe op hetzelfde moment opgeeft. Mulder is breed geïnteresseerd en toegewijd aan de samenleving als geheel. Zijn grootste betrokkenheid ligt bij armoede, wat hij het liefst helemaal uit onze gemeente zou bannen. De afgelopen jaren zette hij zich hier al tegen in, als commissielid. Maar nu kan hij aan de slag als raadslid.

Een paar jaar geleden werd Henri actief in de lokale politiek. Het gebeurde allemaal binnen enkele maanden: het ene moment werd Henri Mulder uitgenodigd om mee te denken tijdens een vergadering, het andere moment stond hij opeens op nummer 5 van de lijst. “Als je zelf nog niet in de politiek zit kijk je er nog tegenaan alsof het een ver-van-je-bed-show is. Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk bereikbaar is, hoe laagdrempelig het is om actief te worden.” Het blijkt helemaal geen ver-van-je-bed-show, als commissielid leerde hij over lokale democratie, overheid en “dat wij toch zelf bepalen hoe het gaat. Die boodschap probeer ik ook altijd zo veel mogelijk te verspreiden. Wordt actief, doe mee!” Nu gaat Henri zelf meedoen als gemeenteraadslid.

De komende tijd wil Henri zich inzetten voor een socialer Barneveld. “Mijn drijfveer ligt in de sociale thema’s. Daar wil ik het verschil in gaan maken. Ik wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen op wat voor manier dan ook, altijd mee kunnen doen.” Om te beginnen wil hij voortbouwen op de motie ‘Tussen wal en schip’, die recent is aangenomen. Hier wordt een budget vrijgemaakt om mensen in armoede te helpen zich uit de armoede te vechten. Soms kan een eenmalige investering iemand uit de armoede tillen, waarna er geen bijstandsuitkering meer nodig is. Daarmee stel je iemand in staat om weer op eigen benen te staan, en regie te krijgen over de toekomst.

Hij verheugt zich het meest op het feit dat hij nu echt aan de slag kan voor de kiezers die ons geluid belangrijk vinden. “Onze burgemeester citeerde laatst schrijver Milan Kundera: ‘Wat is een overtuiging? Dat is een denken dat tot stilstand is gekomen.’ Wij voeren politiek om die gedachten weer in beweging te krijgen. Om vooruit te gaan.”Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld