Vragen bij helihaven Wesselseweg

Vragen bij helihaven Wesselseweg

Heeft de gemeente Barneveld de helihaven aan de Wesselseweg bewust mogelijk gemaakt? Dat is de vraag waar onze fractie mee zit. Als dit zo is, zou dit erg jammer zijn; aangezien de meerderheid van de gemeenteraad dit absoluut niet zo gewild heeft.

De helihaven lijkt mogelijk doordat het college van burgemeester en wethouders in mei 2018, naar eigen zeggen op verzoek van de provincie Gelderland, kaders heeft opgesteld voor helihavens. Twee maanden eerder, in maart 2018, wist het college van de gemeente Barneveld echter al van plannen voor die helihaven. Zijn deze kaders dan bewust met dit initiatief in het achterhoofd opgesteld? Door zich te beroepen op deze kaders kan en heeft de provincie Gelderland nu zonder tussenkomst van de gemeenteraad groen licht gegeven voor de helihaven.

Het gênante is dat de raad deze kaders nooit opgemerkt heeft, omdat ze ‘verstopt’ zaten in een stuk dat niet voor uitgebreide bespreking werd voorgelegd aan de raad en het label ‘memo’ kreeg. Dit soort stukken met beleidskaders horen, voorzien van een juiste label, te worden besproken met de raad en niet als collegebesluit te worden afgedaan. Was dit wel netjes gedaan, omdat de inhoud zo belangrijk was, had de situatie er heel anders uit kunnen zien. Daar willen we graag met het college over in gesprek.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld