Pro de straat op

Pro de straat op

Gisteren de straat op geweest. Samen met een aantal andere Pro-ers mensen op straat aangesproken over onze wens om onderzoek te doen naar de belangstelling voor een openbare middelbare school of ander voortgezet onderwijs.

Het weer zat niet mee, ’s Ochtends hebben we effectief een uur in de regen op de markt in Voorthuizen gestaan. Het was heel erg koud en ook niet erg druk op de markt. Toch liep het verzamelen van handtekeningen van een leien dakje. Er waren zelfs mensen op zoek naar ons om hun steun te betuigen en hun handtekening te zetten.

Datzelfde overkwam ons in de anderhalf uur dat we in het centrum van Barneveld stonden. Op een bepaald moment zei Adri “als we hier een hele zaterdag zouden staan, dan hadden we zo duizend handtekeningen”. Ik denk dat ze gelijk had, maar waarschijnlijk hadden we dan nog wel een extra zaterdag nodig gehad. Want een gesprek voeren en adresgegevens invullen, kost behoorlijk wat tijd.

Opmerkingen als “Mag ik ook voor mijn man tekenen? Want die is ook voor en dat is toch ook een stem?” , “wat geweldig dat jullie dit doen”  en “hoelang duurt het tot die school er staat? Die van mij gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs” gaven ons het gevoel met iets goeds bezig te zijn.

Na gisteren ben ik helemaal overtuigd: dat onderzoek moet er komen! Dat had ik eigenlijk al kunnen zijn na alle reacties op onze website. Maar dat gistermiddag op bepaalde momenten mensen moesten wachten om een handtekening te kunnen zetten omdat alle schrijfbordjes in gebruik waren, dat was echt boven alle verwachting.

Monique Rosbergen, 8 februari 2009Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld