Klustervisie Kootwijk

Klustervisie Kootwijk

Kootwijk, ons paardendorp zonder landbouw. Het is goed dat er een visie gemaakt is voor de krimp en groei, maar de uitwerking en vooral de realisatie zal moeizaam worden. Er dienen compensatiegebieden met dezelfde ecologische kwaliteit gevonden te worden om elders te krimpen – dat zal een hele klus worden voor de provincie. De waarden van natuur en landschap zijn zo hoog dat dit een probleem zal worden. Maar we zijn als PRO98 niet tegen de visie voor het project.   

Echter tussen de regels door wordt wel het landschap achtergesteld. In de commissie heb ik met historische kaarten aangetoond dat de originele te beschermen es veel groter is dan nu op de kaart staat. Een niet kloppende kaart gaat een eigen leven leiden, vandaar mijn actie. Teleurstellend is dan de reactie van de gemeente dat de provincie de basis voor de kaart aangeleverd heeft en dus dat het per definitie dan een goede kaart is. Is dit een minderwaardigheidscomplex in Barneveld of mogen we niet zelf denken?Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld