‘Skatebaan hoeft niet in woonwijk’

‘Skatebaan hoeft niet in woonwijk’

BARNEVELD – Pro’98 gelooft niet, dat een skatebaan in een woonwijk bij voorbaat kansloos is. “Wij denken, dat het college zelf fouten heeft gemaakt en dat het ook daardoor mislukt is, niet alleen omdat niemand een skatebaan in de achtertuin wil”, aldus Frank van der Lubbe.

Pro’98 overweegt om met een motie in de gemeenteraad te komen. Van der Lubbe wil in schriftelijke vragen van het college weten, waarop het college de uitspraak baseert, dat een skatebaan in een bestaande woonwijk bij voorbaat niet haalbaar zou zijn gezien de uitspraak van de rechter over die aan de Woudseweg. “Het college heeft de stukken niet goed voorbereid. Daarom is de gemeente in het ongelijk gesteld. Het zou fijn zijn als B en W bereid waren, de hand in eigen boezem te steken”, aldus Van der Lubbe.

Daarnaast vraagt Pro zich af, waar het adagium vandaan komt, dat een skatebaan uit overwegingen van sociale veiligheid in een woonwijk zou moeten komen. “Zou aan een drukke weg of naast het hulpverleningscentrum niet sociaal veilig zijn?” Van der Lubbe wil weten, of deze randvoorwaarde überhaupt wel door de gemeenteraad aan het college is gesteld.

Copyrights Barneveld VandaagPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld