Vervanging drie bruggen Lunterseweg en Stouterburgerweg

Vervanging drie bruggen Lunterseweg en Stouterburgerweg

De bruggen waar we vanavond over besluiten zijn van het soort noodzakelijk kwaad. Ze zijn functioneel, hebben een glad laagje asfalt, we rijden er dagelijks overheen, maar je hoort er nooit iemand over. Totdat ze dicht moeten, dan ga je ze opeens waarderen.

En zelfs hier in dit huis waren ze onbemind. Totdat een externe liefhebber aan de bel trok. Ook onbeminde bruggen kunnen bezwijken aan overbelasting. En zo bracht noodzakelijk onderhoud deze overspanningen opeens in het middelpunt van de belangstelling.

De grote vraag is nu, hoeveel tijd mogen deze drie in de spotlights staan? Dat het onderhoud noodzakelijk is, lijkt duidelijk. Maar de vele gebruikers willen er het liefst zo snel mogelijk weer ongestoord overheen kunnen rijden.

En daarom dienen wij samen met het CDA een motie in om de sluitingstijd voor deze bruggen tot het minimum te beperken. En laten we mensen over deze werkzaamheden goed en tijdig informeren.

Arjen Korevaar



Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld