Dichtbij – óók bij de kleine kernen

Bakken

Dichtbij – óók bij de kleine kernen

Men zegt wel eens dat maar weinig mensen verkiezingsprogramma’s lezen. Het onze vindt u op deze site. En het loont best de moeite om eens te lezen ook, want u vindt er veel behartenswaardigs in. Een terugkerend thema is dat Pro’98 graag wil dat de gemeente dichtbij is. Dichtbij de burger, met zorg, informatie, een duwtje in de rug. Maar wat nu als je in Kootwijk woont, in de Glind, in Terschuur of in Stroe?

BakkenOok dan willen we ervoor zorgen dat de gemeente dichtbij is. Bijvoorbeeld als het om de groenvoorzieningen in uw buurt gaat. In plaats van alles op het gemeentehuis voor te koken willen we dat u, in uw eigen wijk, in uw eigen dorp, mee betrokken bent over de inrichting en onderhoud.

De centrale voorzieningen zijn soms helemaal niet dichtbij. Bijvoorbeeld als je aan het klussen bent en je afval kwijt wilt. Zeker als dat niet eens zo groot of veel is, is het best lastig om ervoor naar Barneveld te moeten rijden. Erg milieuvriendelijk is dat ook niet. Daarom willen we graag dat ook daar de gemeente dichtbij is, in de vorm van kleine milieucentra in de dorpen. En om iedereen op zaterdag de tijd te geven willen we graag dat de grote milieustraat langer open blijft.

Als je je oor te luisteren legt, willen de meeste inwoners van de kernen in de gemeente het dorpse karakter van hun woonplaats behouden. Als voormalig lid van de Dorpswerkgroep in Stroe weet ik dat maar al te goed. Maar ‘behouden’ wil niet zeggen dat er helemaal niets gebeurt. Ook jonge stellen in de dorpen willen er graag wonen. En veel ondernemers willen ook niet perse naar een groot bedrijventerrein. In veel kernen wordt over de toekomst nagedacht. Wij vinden dat dat denkwerk en die initiatieven, die bij de mensen zélf vandaan komen, de richtingwijzers moeten zijn voor het gemeentelijk beleid. Ook dan willen we dat de gemeente dichtbij is.

Dichtbij zijn met zorg en ondersteuning is sociaal, dichtbij zijn met lokale milieu’straatjes’ en zeggenschap over de groenvoorzieningen is groen, en de visie en mening van burgers van de dorpen respecteren is gelijkwaardig. Daarmee kiest Pro’98 voor de kernen. En dat maakt het zeker voor de bewoners van de dorpen belangrijk om voor Pro’98 te kiezen.

Martin LentinkPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld